вівторок , 19.03.2024

2,41 проміле: поблизу Городенки спіймали дуже п’яного водія “Жигулів”

Городенківський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані сильного алкогольного сп’яніння.

ЖигуліЯк вбачається із матеріалів справи, факт порушення було виявлено 12 листопада 2021 року у селі Тишківці Городенківської територіальної громади.

Близько третьої години ночі на вулиці Незалежності працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2106” (“Жигулі”, “шістка”), який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 2,41 проміле, що у 12 разів більше допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судові засіданні водій тричі не з’явився. Тож суд врешті решт розглянув справу без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Городенківський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2106” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Порушник також має сплатити 454 гривні судового збору. Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську черговий любитель нетверезої їзди отримав 34000 грн штрафу