субота , 04.05.2024

На Коломийщині водій “Форда” після ДТП випив пива і отримав 34000 грн штрафу

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який вживав алкоголь після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

алкоголь за кермом

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився іще 28 серпня 2021 року на автодорозі Р-24 Татарів – Кам’янець-Подільський. Близько другої години ночі у селі Мишин водій автомобіля “Форд Фокус” не впорався з керуванням та з’їхав у кювет.

У результаті автопригоди транспортний засіб отримав механічні ушкодження. Також було пошкоджено і живопліт.

Після скоєння ДТП водій вживав алкоголь – випив пляшку пива.

Від проходження огляду на стан сп’яніння кермувальник на місці зупинки відмовився. Також відмовився і від проходження огляду у медичному закладі.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкоголю після ДТП або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У судові засідання водій неодноразово не з’являвся. Подавав клопотання про закриття справи за відсутню складу порушення або відкладення розгляду справи.

Суд такі дії розцінив як навмисне затягування розгляду справи з метою уникнення відповідальності, а тому розглянув справу за відсутності на засіданні кермувальника “Форду”.

Дослідивши матеріали справи, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Форд Фокус” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Водій не погодився із рішення суду та подав апеляційну скаргу. Однак Апеляційний суд своїм рішенням від 29 грудня залишив постанову суду першої інстанції без змін. Отож, доведеться таки платити штраф.

Читайте також:
У Коломиї водій-порушник отримав два штрафи на майже 60000 гривень