четвер , 25.04.2024

У Коломиї водій “Жигулів” за п’яну їзду отримав 34000 гривень штрафу

Коломийський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

штрафи за п'яну їзду

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 29 серпня цього року у місті Коломия. Близько першої години ночі на вулиці Карпатська поліцейські зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2107” (“Жигулі”, “сімка”), який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Кермувальник погодився пройти огляд на місці зупинки. Алкотестер показав результат 1,8 проміле, що у 9 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Жигулів” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Клопотань про відкладення розгляду справи теж не подавав. Тому суд розглянув справу без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Жигулі” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
У Снятині водій “Ауді” за п’яну їзду отримав 34000 гривень штрафу