п’ятниця , 03.05.2024

Поблизу Коломиї п’яний скутерист скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував мопедом у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

скутер

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 23 липня цього року у селі Шепарівці, що поблизу Коломиї.

Ввечері, близько 23.00, водій мопеда, юнак віком 16-17 років, виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення з автомобілем Chery Tiggo.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Окрім того водій керував мопедом без увімкненого світла ближніх фар та без мотошолома.

Також він перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події відмовився, також відмовився проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судових засіданнях водій мопеда своєї вини не визнав. Пояснив, що його засліпило світло фар автомобіля, тому він допустив зіткнення. Також запевнив, що був тверезий і від проходження огляду на стан сп’яніння відмовився, бо не було причин для такого огляду.

Втім, пояснення свідків та потерпілих були дещо іншими. Так, пасажирка Chery Tiggo розповіла, що після ДТП якісь невідомі особи швидко забрали мопед і відвезли у невідомому напрямку. При цьому водій мопеда залишився на місці події і дочекався приїзду поліцейських.

Пасажирка, а також свідки, які були присутні при складанні адмінматеріалів, вказали, що винуватець ДТП мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Коломийський міськрайонний суд постановив визнати винним водія мопеда у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Покарання у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами суд не застосував, оскільки порушник іще не отримував водійського посвідчення.

Читайте також:
2,85 проміле: у Коломиї водій “Мазди” хотів відмазатися від штрафу за п’яну їзду