середа , 24.04.2024

2,85 проміле: у Коломиї водій “Мазди” хотів відмазатися від штрафу за п’яну їзду

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані сильного алкогольного сп’яніння.

алкоголь, драгер

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 4 вересня цього року у місті Коломия. На вулиці Яворницького поліцейські зупинили водія автомобіля “Мазда 3”, який порушував правила дорожнього руху.

При спілкуванні у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – 2,85 проміле, що у 19 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні чоловік, який притягувався до відповідальності, своєї провини не визнав.

Однак, дослідивши матеріали справи, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Мазда” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Порушник не погодився із таким рішенням суду і подав апеляційну скаргу. У скарзі вказав, що суд першої інстанції поверхнево ознайомився з матеріалами справи, не врахувавши усіх обставин і прийняв невмотивоване рішення. Водій стверджував, що не керував автомобілем, а лише стояв біля нього і двигун при цьому не працював.

Однак Апеляційний суд, повторно розглянувши матеріали, прийшов до висновку, що провина водія “Мазда” повністю доказана. Відтак, апеляційну скаргу водія відхили і тепер йому таки доведеться платити штраф.

Читайте також:
2,79 проміле: у Франківську спіймали і покарали дуже п’яного водія