четвер , 02.05.2024

2,63 проміле: на Косівщині дуже п’яний водій пекарні скоїв ДТП

Косівський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, 28 серпня цього року у селі Яворів Косівського району трапилася дорожньо-транспортна пригода за участі нетверезого водія.

На вулиці Центральній у післяобідню пору водій автомобіля “Мерседес Спринтер” допустив зіткнення з автомобілем “Мерседес Бенз”. У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження, при цьому мікроавтобус перекинувся.

Окрім того винуватець зіткнення перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події. Алкотестер показав результат – 2,63 проміле, що у 13 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Спочатку Косівський районний суд кермувальника мікроавтобуса за скоєння ДТП покарав штрафом у розмірі 850 гривень.

А згодом до суду потрапили і матеріали за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

У судовому засіданні водій “Мерседесу” свою провину визнав, пояснив, що дійсно за обставин, викладених у протоколі, керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Відтак, Косівський суд за нетверезу їзду призначив порушникові покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Порушник офіційно працює водієм однієї з пекарень Косівщини, тож позбавлення водійського посвідчення на рік для нього напевно ще більш болісне покарання, ніж сам штраф.

Чоловік намагався оскаржити це рішення в Апеляційному суді, однак безуспішно. Апеляційний суд розглянув скаргу водія мікроавтобуса і постанову Косівського районного суд залишив без змін.

Читайте також:
2,8 проміле: у Надвірній спіймали дуже п’яного мотоцикліста і дали йому 34000 грн штрафу

Один коментар

  1. Благодарю за информацию.