субота , 04.05.2024

2,8 проміле: у Надвірній спіймали дуже п’яного мотоцикліста і дали йому 34000 грн штрафу

Надвірнянський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував мотоциклом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 12 серпня цього року у селі Пнів, що поблизу Надвірної. Працівники поліції зупинили водія скутера “Suzuki Mollet”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки у присутності двох свідків. Результат – 2,82 проміле, що у 14 разів більше допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій із отриманим результатом погодився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому суд приступив до розгляду без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, Надвірнянський районний суд постановив водія скутер визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також:
В Івано-Франківську у результаті ДТП загинув 24-річний громадянин Азербайджану