середа , 24.04.2024

Жителя Прикарпаття побили і потім ще йому вистрілили з рушниці по ногах

Умовні терміни присудив Долинський райсуд двом жителям села Тяпче за побиття односельця.

рушниця

Окрім того, один із них ще й вистрілив потерпілому по ногах з мисливської рушниці. Про це йдеться у вироку Долинського райсуду від 20 вересня. Як випливає із матеріалів справи, інцидент трапився близько 23.30 29 квітня 2021. Тоді в одного із фігурантів справи виник конфлікт із чоловіком, що виїжджаючи з подвір’я потерпілого, засвітив фарами в очі.

Потерпілий припинив цей конфлікт, після чого ображений кривдник разом із знайомим прийшли до його будинку та викликали на вулицю. Коли той вийшов, то чоловіки накинулись на нього, почали бити, завдавши йому ушкоджень середньої тяжкості. Побиття припинила дружина, вибігши на вулицю. Після цього, потерпілий подзвонив знайомому адвокату, який приїхав відразу.

І вже коли потерпілий розмовляв з ним біля авта, один із кривдників,  який живе у будинку навпроти потерпілого, вистрілив з мисливської рушниці по його  ногах. Як результат, чоловік отримав ще травми ніг, через які не ходив два місяці та які належать до травм середньої тяжкості.

Таким чином, один із фігурантів вчинив злочин за ч.4 ст.296 КК “Хуліганство” – в складі групи осіб грубо порушив громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, із застосуванням вогнепальної зброї, а інший – за ч.2 ст. 296 КК – у  складі групи осіб грубо порушив громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю

У суді обидва фігуранти вину повністю визнали. Розповіли, що уже помирились з потерпілим, завдану шкоду відшкодували, попросили вибачення. Про примирення розповів у суді і потерпілий та попросив їх суворо не карати, в тюрму не садити. Мовляв, претензій не має.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про доведеність вини обвинувачених. Відтак визнав одного з них винуватим у вчиненні злочину за ч.4 ст. 296 КК, присудив 4 роки тюрми, звільнив від їхнього відбування на підставі ст. 75 КК, призначив рік іспитового строку.

А іншого – визнав винуватим у вчиненні злочину за ч.2 ст. 296 КК, дав два роки тюрми, звільнив від відбування покарання, присудив рік іспитового строку. Вирок набрав законної сили 21 жовтня.

Діана БОЙКО

Читайте також:
Прикарпатець, який вбив знайомого і тіло закопав біля річки, отримав 14 років тюрми