четвер , 02.05.2024

Житель Прикарпаття вистрелив у спину мотоцикліста, який надто швидко їздив

У селі Бубнище Болехівської громади односельчанин травмував за допомогою пневматичного газобалонного пістолета односельчанина.

Конфлікт чоловік пояснив швидкісною їздою потерпілого на мотоциклі та відсутністю реакції на зауваження.

Про це йдеться у вироку Болехівського міського суду. Як випливає із обвинувального акту, 14 липня 2021 року близько 20 год., перебуваючи біля будинку №3 по вул. О.Довбуша у с.Бубнище, обвинувачений вчинив конфлікт із потерпілим. Під час сварки витягнув із кишені пневматичного газобалонного пістолета, призначеного для тренувальних стрільб та розваг стальними кульками, та вистрілив тричі у напрямку потерпілого. Останній внаслідок стрільби отримав легкі травми.

У суді обвинувачений вину визнав. Розповів, що із потерпілим у нього виникли неприязні стосунки через швидкісну його їзду на мотоциклі і відсутність реакції на зауваження. Тому, коли він вкотре зробив зауваження, розпочався конфлікт, який завершився пострілами.

У зв`язку з повним визнанням обвинуваченого своєї вини, суд визнав недоцільним досліджувати докази у справі щодо викладених в обвинуваченні обставин скоєння кримінального правопорушення, які ніким не оспорюються. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального проступку за ч.1 ст. 125 КК та присудив 765 грн штрафу.  Вирок набрав законної сили 18 жовтня.

Читайте також:
Жителя Прикарпаття побили і потім ще йому вистрілили з рушниці по ногах