п’ятниця , 19.04.2024

Здогнали на подвір’ї: на Коломийщині спіймали п’яного мотоцикліста і дали йому 17000 грн штрафу

Коломийський районний суд призначив покарання для водія мотоцикла, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

мотоцикл

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 8 серпня цього року у селі Остапківці Коломийського району. В обідню пору працівники поліції зупинили водія мотоцикла “SABUR”, у якого транспортний засіб був без номерного знаку.

Під час спілкування у мотоцикліста були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Втім, від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки він відмовився і також відмовився проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій мотоцикла своєї провини не визнав. Зазначив, що транспортним засобом не керував, працівники поліції його не зупиняли, а забрали з подвір’я.

Однак, на відеозаписі з місця події зафіксовано, що чоловік таки керував транспортним засобом і його переслідували працівники поліції.

Отож, у підсумку, дослідивши матеріали справи, Коломийський районний суд постановив водія мотоцикла визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Діана БОЙКО

Читайте також:
У Городенці п’яний водій в’їхав у паркан та електричну опору і потім розповідав, що за кермом був не він