середа , 24.04.2024

У Городенці п’яний водій в’їхав у паркан та електричну опору і потім розповідав, що за кермом був не він

Городенківський районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 13 червня цього року у місті Городенка. Вранці, близько 07.40, на вулиці Шевченка водій автомобіля “Ауді-100” не впорався з керуванням та в’їхав в електричну опору та у паркан житлового будинку.

Винуватець аварії перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події водій категоричного відмовився. Також відмовився і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані сп’яніння).

У судові засідання кермувальник “Ауді” не з’являвся, але приходила його адвокат. Захисниця стверджувала, що за кермом була інша особа – товариш власника “Ауді”.

І цей товариш навіть розповів суду, що справді він був за кермом. Але суд ці покази сприйняв критично, оскільки друг водія трохи плутався у поясненнях.

Відеоматеріалів, які б підтверджували хто саме був за кермом, у поліції не було, оскільки правоохоронці приїхали на місце події уже після ДТП.

Але ситуацію прояснили свідки – жінка, власниця пошкодженої огорожі, та її сусід, який прийшов на місці аварії.

Так ось, жінка розповіла, що того ранку почула сильний удар. Вийшла на вулицю і побачила, що автомобіль в’їхав в огорожу її будинку. Жінка стверджувала, що з автомобіля через двері водія виходив саме той чоловік, якого і притягували до відповідальності. Окрім того вона розповіла, що за якийсь час після ДТП цей чоловік приходив до неї додому і обіцяв відремонтувати пошкоджений паркан, але досі цього так і не зробив.

Отож, дослідивши матеріали справи, Городенківський районний суд постановив водія автомобіля “Ауді-100” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

А що стосується пошкодженого паркану, то винуватець ДТП у добровільному порядку не відшкодував завдані матеріальні збитки. Тому потерпіла жінка подала позов до суду аби в примусовому порядку стягнути з водія кошти за завдані пошкодження. Наразі результат розгляду цієї справи поки невідомий.

Діана БОЙКО

Читайте також:
У Болехові п’яний водій в’їхав у будинок і отримав 17000 грн штрафу