п’ятниця , 26.04.2024

У Болехові п’яний водій в’їхав у будинок і отримав 17000 грн штрафу

Болехівський міський суд призначив покарання для водія автомобіля, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 11 серпня цього року у місті Болехів. Близько першої години ночі водій легкового автомобіля “Mercedes-Benz C 200” виїхав на зустрічну смугу і допустив зіткнення з автомобілем “КІА SPORTАGE”. Від удару автомобіль “Мерседес” відкинуло і він ще зіткнувся зі стіною будинку.

Винуватець аварії перебував за кермом у стані сильного алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події він відмовився. Також відмовився і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

Відтак, на порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у нетверезому стані).

У судовому засіданні потерпілий, водій автомобіля “КІА SPORTАGE” розповів, що тієї ночі він з товаришем повертався із міста Чернівці. Проїжджаючи через місто Болехів вони помітили, що їм назустріч мчить автомобіль на великій швидкості. Аби уникнути зіткнення водій “КІА” з’їхав на узбіччя, але уникнути ДТП не вдалося.

“Мерседес” вдарив у задню частину “КІА”, після чого ще вдарився у стіну будинку.

Водій “КІА” стверджує, що усі троє осіб з “Мерседесу” – кермувальник та двоє пасажирів, були п’яними і ледь стояли на ногах.

Водій “Мерседесу” після ДТП зірвав дзеркало у салоні авто, оскільки там був відеореєстратор. А його пасажири намагалися втекти з місця події, але були затримані пасажиром з “КІА”.

Свідчення для суду надав також і свідок, який їхав автомобілем позаду “Мерседесу”. Чоловік розповів, що попереду нього їхав автомобіль, який то різко набирав швидкості, то різко гальмував. Аби уникнути неприємностей чоловік вирішив триматися від гріха подалі, і пригальмував аби збільшити дистанцію від авто, водій якого поводився на дорозі неадекватно.

Згодом побачив, що водій автомобіля “Мерседес” таки скоїв ДТП.

Винуватець аварії своєї провини спочатку не хотів визнати, на місці події відмовлявся від проходження огляду, мотивуючи тим, що він не був за кермом.

Однак у судовому засіданні чоловік все ж таки визнав свою провину.

Відтак, Болехівський міський суд, дослідивши матеріали справи, постановив водія автомобіля “Мерседес” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Права керування транспортними засобами суд не позбавив порушника, оскільки у того не має водійського посвідчення.

Цікаво, що незадовго після винесення цієї постанови порушник звернувся до суду з проханням розстрочити на 12 місяців виплату штрафу у розмірі 17000 гривень.

Своє прохання порушник мотивував тим, що йому 21 рік, він проживає сам, не має професії і не працює через неможливість знайти роботу. Тому виплатити такий значний штраф йому буде дуже складно.

Суд прислухався до пропозиції молодика частково і розстрочив виплату штрафу на 6 місяців – зі сплатою щомісячно по 2834 гривні.

Діана БОЙКО

Читайте також:
2,45 проміле: у Франківську через п’яного водія зіткнулися три автомобілі