субота , 27.04.2024

2,45 проміле: у Франківську через п’яного водія зіткнулися три автомобілі

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

ДТП Франківськ

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 31 серпня цього року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 21.00, на вулиці Євгена Коновальця водій автомобіля “Опель Астра” не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення з автомобілями марки “Хонда” та “Фольксваген”, які рухалися попереду.

У результаті аварії транспортні засоби отримали механічні ушкодження. У винуватця зіткнення були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події. Результат – 2,45 проміле, що у 12 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На винуватця інциденту патрульні склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортними засобами).

У судове засідання водій не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому суд приступив до розгляду без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Вивчивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія “Опеля” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Термін апеляційного оскарження уже минув і постанова суду набрала законної сили.

Читайте також:
2 проміле: у Калуші не змогли покарати водія за п’яне ДТП