четвер , 25.04.2024

2 проміле: у Калуші не змогли покарати водія за п’яне ДТП

Калуський районний суд розглянув справу щодо водія, на якого поліцейські склали протоколи за скоєння дорожньо-транспортної пригоди у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, алкогольЯк зазначається в адміністративних матеріалах, випадок трапився 13 серпня цього року у місті Калуші. Близько третьої години ночі водій легкового автомобіля марки “Фольксваген Пассат”, будучи в стані алкогольного сп’яніння, не впорався з керуванням і скоїв ДТП – в’їхав в огорожу. У результаті аварії автомобіль отримав механічні ушкодження.

Результат огляду водія на стан сп’яніння – 2,08 проміле, що у 10 разів вище допустимої норми.

Кермувальника намагалися притягнути до відповідальності за ст. 124 КУпАП (скоєння ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортними засобами). За скоєні порушення загрожував штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Втім, у судовому засіданні чоловік, на якого склали адмінпротоколи, своєї провини не визнав. Розповів, що тієї ночі і справді перебував у стані алкогольного сп’яніння, але автомобілем не керував.

Мовляв, напередодні позичив автомобіль другові, який і потрапив у ДТП.

Чоловік також додав, що близько третьої години ночі до нього у квартиру прийшли поліцейські і звинуватили у скоєнні автопригоди у стані алкогольного сп’яніння. Чоловік розповів, що на момент візиту правоохоронців він разом зі своїм іншим товаришем розпивав алкогольні напої.

У суді надав пояснення і товариш власника авто, який начебто позичав автомобіль. Товариш розповів, що саме він справді був за кермом і близько третьої години ночі скоїв аварію – в’їхав в огорожу поблизу військової частини. А свою відсутність на місці ДТП пояснив тим, що пішов шукати евакуатор, тому й поліцейські не застали його на місці події.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Калуський районний суд постановив щодо власника автомобіля “Фольксваген Пассат” закрити справу за ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП у зв’язку з відсутністю складу порушення.

Читайте також:
У Франківську п’яний водій “Хонди” скоїв ДТП і не отримав 17000 гривень штрафу

Один коментар

  1. Спасибо, автор.. Было недавно у нас ДТП небольшое. Ну как небольшое, ехать своим ходом не было возможности. Вызвали эвакуатор Харьков. На удивление нормальные цены, и приехали быстро.