субота , 04.05.2024

У Франківську п’яний водій “Хонди” скоїв ДТП і не отримав 17000 гривень штрафу

Івано-Франківський міський суд та Апеляційний суд розглянули справу щодо водія автомобіля, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер, алкотестер

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 29 липня цього року в Івано-Франківську. На вулиці Петлюри водій легкового автомобіля марки “Хонда” проявив неуважність, не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення з автомобілем марки “Форд”, що рухався попереду.

У результаті аварії обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Винуватець зіткнення перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події у присутності двох свідків. Результат – 0,79 проміле при допустимих 0,2 проміле.

Відтак, на порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій “Хонди” свою провину визнав у повному обсязі, розкаявся у вчиненому і у підсумку отримав покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Однак опісля судового рішення першої інстанції водій “Хонди” подав Апеляційну скаргу. Розповів в Апеляційному суді, що поліцейськими було порушено процедуру огляду на стан сп’яніння, мовляв йому не дали можливості пройти повторний огляд у медичному закладі.

Відтак, Івано-Франківський Апеляційний суд 3 листопада скасував постанову Івано-Франківському міського суду в частині притягнення водія “Хонди” до відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП, а в решті постанову судді залишив без змін.

Таким чином водій “Хонди” понесе відповідальність тільки за ст. 124 КУпАП, а це 850 гривень штрафу.

Діана БОЙКО

Читайте також:
Житель Прикарпаття “випив 100 грам, їхав додому” і отримав 34000 грн штрафу