п’ятниця , 03.05.2024

Житель Прикарпаття “випив 100 грам, їхав додому” і отримав 34000 грн штрафу

Городенківський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

мотоцикл, ДТП

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 8 липня цього року у селі Чернятин, що на Городенківщині. Поліцейські зупинили водія мотоцикла, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – 2,84 проміле, що у 14 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У поясненнях до протоколу про адміністративне порушення водій написав: “випив сто грам, їхав додому”.

У судове засідання мотоцикліст не з’явився, хоча був належним чином поінформований про його дату, час та місце проведення. Тому суд приступив до розгляду справи без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Городенківський районний суд постановив водія мотоцикла визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Термін апеляційного оскарження уже минув і постанова набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську іще один водій за нетверезу їзду отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто