п’ятниця , 19.04.2024

На Верховинщині майстер лісу за незаконну вирубку отримав один рік виправних робіт

На Верховинщині судили  майстра лісу Верховинського лісництва за неналежне виконання своїх службових обов’язків.

Чоловік пішов на угоду з прокуратурою та отримав рік виправних робіт за місцем роботи. Про це йдеться у вироку суду від 18 жовтня 2021 року. Фігурант справи – одружений, раніше не судимий, працює наразі підсобним робітником Верховинського лісництва.

Як вбачається із обвинувального акту, в ході перевірки на дільниці обвинуваченого, який був майстром, було виявлено незаконну рубку 14-ти сироростучих дерев ялин, загальним об’ємом 11,79 м3, вчинену невстановленими особами протягом 2021 року.

Дії  майстра були кваліфіковані органом досудового слідства за ч. 1 ст. 367 КК України, тобто неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що заподіяло істотну шкоду державним та громадським інтересам.

Надалі обвинувачений пішов на угоду про визнання винуватості з прокуратурою. Її суд 18 жовтня і затвердив. Він визнав фігуранта винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив узгоджене в угоді покарання.

Йдеться про рік виправних робіт за місцем його роботи з відрахуванням в дохід держави 10% із суми заробітку з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих обов’язків на підприємствах, установах та організаціях незалежно від форм власності строком на рік.

Діана БОЙКО

Читайте також:
Житель Верховинського району за незаконну вирубку ялинок отримав 17000 грн штрафу