п’ятниця , 26.04.2024

Житель Верховинського району за незаконну вирубку ялинок отримав 17000 грн штрафу

17000 штрафу присудив Верховинський райсуд чоловіку за сім незаконно зрубаних  ялинок. Збитки оцінили у 22 тис. 875 грн.

Про це йдеться у вироку Верховинського райсуду. Як вбачається із обвинувального акту, 15 березня цього року обвинувачений  у лісовому масиві  в межах села Перехресне Верховинського районного лісгоспу зрубав без лісорубного квитка сім сироростучих (живих) ялин, загальною кубомасою 2,79 м3. Цим завдав збитків на суму 22 875,04 гривень.

Дії обвинуваченого були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 246 КК, тобто незаконна порубка в лісах, що спричинила істотну шкоду.

У суді обвинувачений вину визнав, розкаявся, погодився із всіма зібраними доказами. Просив призначити йому покарання у вигляді мінімального штрафу. Мовляв, він хоч не працює, але штраф може сплатити.  Також він відмовився від дослідження у суді доказів. Суд прислухався, досліджувати не став.

Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив 17 тисяч гривень штрафу. Також сказав стягнути з нього 4118 гривень за проведену експертизу. А цивільний позов лісгоспу про відшкодування 22 тис. 875 грн збитків залишив без розгляду. Про це попросив сам лісгосп. Вирок набрав законної сили 23 жовтня.

Діана БОЙКО

Читайте також:
За незаконний видобуток гравію житель Косівщини отримав рік умовно