четвер , 28.03.2024

За незаконний видобуток гравію житель Косівщини отримав рік умовно

Умовний термін присудив райсуд чоловіку за незаконний видобуток майже 5 тонн піщано-гравійної суміші із річки Пістинька села Пістинь Косівського району.

видобуток гравію

Фото ілюстративне

Про це йдеться у вироку Косівського райсуду. Як вбачається із обвинувального акту,  випадок трапився 19 листопада 2020 року  близько 14.00. Тоді обвинувачений заїхав трактором до річки у селі Пістинь Косівського району та навантажив на кузов  вантажівки «ЗИЛ-131» 4865 кілограм піщано-гравійної суміші. Цим, згідно із законодавства, здійснив незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення.

В суді обвинувачений винним себе визнав повністю і підтвердив всі обставини, що викладені в обвинувальному акті та матеріалах кримінального провадження. В скоєному розкаявся та просив суворо не карати.

Зважаючи на це і на думку інших учасників справи, суд визнав недоцільним дослідження доказів у  провадженні. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину за ч.2 ст.240 КК, присудив рік обмеження волі, звільнив від покарання на підставі ст.75 КК, призначив рік іспитового строку.

Поки що вирок законної сили не набрав – прокуратура подала апеляцію.

Читайте також:
Жителя Прикарпаття побили і потім ще йому вистрілили з рушниці по ногах