субота , 20.04.2024

На Коломийщині п’яний водій “Мазди” втікав від поліції і заїхав у кювет

Коломийський районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожню транспортну пригоду.

поліція Прикарпаття

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 15 червня цього року. Вночі, о 00.41, у місті Коломия на вулиці Чехова водій автомобіля “Мазда” не виконав вимогу поліцейського про зупинку транспортного засобу.

Працівники поліції на службовому авто увімкнули проблисковий маячок синього та червоного кольору, а також подали спеціальний звуковий сигнал, однак кермувальник “Мазди” не зупинився і кинувся втікати.

А вже о 00.58 цей же водій у селі Черемхів не впорався з керуванням та заїхав у кювет.

У кермувальника “Мазди” були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння він відмовився як на місці події, так і у медичному закладі.

На порушника склали три адміністративні протоколи – за ст. 122-2 КУпАП (невиконання законної вимоги поліцейського про зупинку транспортного засобу), за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

Якщо адмінпротоколи потрапляють на розгляд одного суду, тоді їх об’єднують в одну справу і покарання призначається за найбільш значиме із числа доведених порушень.

Отож, дослідивши матеріали справи, Коломийський районний суд постановив водія “Мазди” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанову суду набрала законної сили.

Діана БОЙКО

Читайте також:
2,53 проміле: у Городенці спіймали дуже п’яного водія скутера і дали йому 34000 грн штрафу