п’ятниця , 26.04.2024

2,53 проміле: у Городенці спіймали дуже п’яного водія скутера і дали йому 34000 грн штрафу

Городенківський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 9 серпня цього року у місті Городенка. Близько 16.00 на вулиці Шептицького поліцейські зупинили водія скутера “Хонда Діо”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився за допомогою алкотестеру. Результат – 2,53 проміле, що майже у 13 разів вище допустимої норми  і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судові засідання кермувальник двічі не з’явився, тому суд з другої спроби приступив до розгляду справи без присутності особи, що притягується до відповідальності.

Вивчаючи матеріали справи, суддя звернув увагу на пояснення скутериста, написані у протоколі: “Випив пива, керував мопедом, їхав додому, з протоколом згідний”.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Городенківський районний суд постановив водія скутера визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
У Городенці п’яний водій в’їхав у паркан та електричну опору і потім розповідав, що за кермом був не він