п’ятниця , 29.03.2024

2,6 проміле: на Коломийщині спіймали і покарали дуже п’яного водія

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія автомобіля, який перебував за кермом у стані сильного алкогольного сп’яніння.

п'яний водійЯк вбачається із матеріалів справи, факт порушення поліцейськими було зафіксовано 16 травня цього року у селі Королівка Коломийського району.

Правоохоронці зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21033”, який порушував правила дорожнього руху. Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – 2,61 проміле, що у 13 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій ВАЗу двічі не з’явився. Тому суд з другої спроби розглянув справу без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, Коломийський  міськрайонний суд постановив водія ВАЗу визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Окрім цього порушник також має сплатити 454 гривні судового збору.

Читайте також:
2,45 проміле: у Франківську через п’яного водія зіткнулися три автомобілі