субота , 20.04.2024

У Коломиї водій, який попався за кермом напідпитку, приніс у поліцію 17000 гривень хабаря

Мешканець Коломиї сів за кермо напідпитку та був зупинений співробітниками поліції. Щоб справа не дійшла до суду, правопорушник вирішив підкупити правоохоронця.

коломийські новини, хабар

Слідчі зафіксували неправомірні дії прикарпатця та розпочали кримінальне провадження.

Про це сьогодні, 16 липня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Нещодавно у Коломиї працівники сектору реагування патрульної поліції за порушення ПДР зупинили 37-річного водія автомобіля «Toyota», який був ще й в стані алкогольного сп’яніння.

Інспектори склали на водія-порушника адміністративні матеріали за ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані сп’яніння) КУпАП та вилучили транспортний засіб.

Наступного дня, після вчинення правопорушення, прикарпатець прийшов у відділення поліції та в службовому кабінеті надав поліцейському неправомірну вигоду у розмірі 17 тисяч гривень.

Правопорушник хотів, щоб поліцейський не скеровував адміністративні матеріали до суду та повернув йому автомобіль, який був вилучений за нетверезу їзду.

Про правопорушення працівник поліції одразу ж повідомив своє керівництво.

Вказаний факт задокументували працівники Івано-Франківського управління внутрішньої безпеки та коломийські поліцейські.

Наразі вирішується питання про повідомлення правопорушнику підозри у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України. Йдеться про пропозицію, обіцянку або надання неправомірна вигоди службовій особі.

Нагадаємо, зараз за нетверезе водіння передбачений штраф у розмірі 17000 гривень, за повторне порушення – 34000 гривень штрафу і за третє впродовж року нетверезе водіння – 51000 гривень штрафу з конфіскацією авто.

Судячи з того, що водій приніс у поліцію 17000 гривень хабаря, то, очевидно, йому загрожувало 34000 або 51000 гривень штрафу.

новини Коломиї, хабар

Читайте також:
На Тлумаччині п’яний водій створив аварійну ситуацію і отримав 17000 гривень штрафу