вівторок , 16.04.2024

На Тлумаччині п’яний водій створив аварійну ситуацію і отримав 17000 гривень штрафу

На Івано-Франківщині водій DAEWOO NEXIA виїхав на зустрічну смугу та створив аварійну ситуацію. Коли його наздогнав водій автівки, з якою той ледь не зіткнувся, то з’ясувалось, що порушник – п’яний. Тепер платитиме штраф.

поліція, штраф, адмінпротокол

Як випливає із постанови Тлумацького райсуду від 29 червня, 20 квітня 2021 між селами Озеряни та Олеша Івано-Франківського району водій керував DAEWOO NEXIA з ознаками алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння і на місці, і у медзакладі – відмовився. Таким чином вчинив правопорушення за ч.1 ст. 130 КУпАП.

У суді чоловік своєї вини не визнав. Сказав, що того дня його зупинили двоє осіб, які записані у протоколі як свідки, і між ними розпочалась сварка та бійка. Вони ж і викликали поліцію. А він, після закінчення конфлікту, сів у авто і випив горілку, яка була у нього у салоні.

Втім суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про доведеність його вини у вчинення вищезгаданого правопорушення.

Зокрема, суд переглянув пояснення самого ж водія у день складання адмінпротоколу, який стверджував, що перед тим, як сісти за кермо, випив 100 грамів горілки. А також – відео з камер поліцейських, на якому було чітко видно, що чоловік – п’яний.

Проаналізував і пояснення свідків, які розповіли, що того дня їм на зустрічну вилетіла автівка і вони змушені були з’їхати обочиною у поле. Після чого розвернулись і поїхали за нею, наздогнали і зупинили. Надалі, під час розмови з водієм, вони зрозуміли, що той – п’яний.

Відтак суд постановив визнати водія винуватим у вчиненні правопорушення за ч.1 ст. 130 КУпАП і присудив 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування на рік.

Антон ЗАХАРКІВ

Читайте також:
На Івано-Франківщині за вихідні виявили понад два десятки нетверезих водіїв