четвер , 25.04.2024

У Рогатині водій “Ауді” в’їхав у будівельні матеріали і після ДТП вживав алкоголь. Що вирішив суд?

На Прикарпатті судили водія за те, що в’їхав автівкою у будівельні матеріали на дорозі і після цього випив алкоголю. Завершилась справа для чоловіка невеличким штрафом.

ДТП, новини Прикарпаття

Про це йдеться у постанові Рогатинського суду від 28 травня. Як випливає з протоколу про адмінправопорушення, вночі 15 березня 2021 року в Рогатині водій Михайло Дз.,

керуючи AUDI A4 AVANT, не врахував дорожньої обстановки, не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та здійснив наїзд на будівельні матеріали, які знаходилися на узбіччі дороги. Окрім того, будучи причетним до ДТП з його участю, вживав алкоголь. Такі дії кваліфікували за ст.124 КУпАП та ч.4 ст.130 КУпАП.

За скоєне порушення за ч. 4 ст. 130 КУпАП чоловікові загрожував штраф у розмірі 20400 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

У суді водій “Ауді” вини своєї не визнав. Розповів, що їхав вночі і не очікував, що на дорозі буде будівельне сміття. Пояснив, що отримавши пошкодження під час зіткнення, викликав поліцію. А далі, в ході їхнього спілкування, правоохоронці його звинуватили у вживанні алкоголю. Проходити відповідний огляд він відмовився, бо вважав безпідставними звинувачення правоохоронців.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про наявність в його діях ознак правопорушення за ст.124 КУпАП, однак відсутній склад адмінправопорушення за ч.4 ст. 130 КУпАП. Мовляв, протокол за вживання алкоголю після ДТП  не є допустимим доказом, оскільки обвинувачення в ньому не конкретизоване.

Відтак суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення за ст.124 КУпАП та дав йому 340 гривень штрафу.

9 червня дане рішення суду набрало законної сили.

Антон ЗАХАРКІВ

Читайте також:
У Рогатині судили пішохода, який спричинив ДТП