п’ятниця , 29.03.2024

У Рогатині судили пішохода, який спричинив ДТП

У Рогатині судили чоловіка, якого збило авто. Прикарпатця притягнули до відповідальності за те, що переходив дорогу у невстановленому місці та створив аварійну ситуацію.

ДТП, пішохід

Про це йдеться у постанові Рогатинського райсуду від 1 червня. Як зазначено у постанові, в обід  18 листопада 2020 року у  Рогатині на вул. Галицькій Руслан Х. переходив проїзну частину дороги у невстановленому місці, що спричинило створення аварійної обстановки.

Таким чином вчинив правопорушення за ч.4 ст.127 КУпАП “Порушення правил дорожнього руху пішоходами, велосипедистами та особами, які керують гужовим транспортом, і погоничами тварин”.

Чоловік вину свою визнав. Розповів, що того дня п’яним переходив дорогу у невстановленому місці та потрапив під колеса авто, внаслідок чого отримав тілесні ушкодження.

Суд, проаналізувавши матеріали справи, пройшов до переконання про наявність в діях пішохода ознак правопорушення за ч.4 ст. 127 КУпАП. Тому визнав чоловіка винуватим у вчиненні правопорушення та дав 170 грн штрафу. Також суд сказав стягнути з нього 450 грн судового збору.

Рішення набрало законної сили 12 червня.

Антон ЗАХАРКІВ

Читайте також:
За вживання алкоголю після ДТП водій з Прикарпаття отримав 34000 гривень штрафу