субота , 20.04.2024

За вживання алкоголю після ДТП водій з Прикарпаття отримав 34000 гривень штрафу

Після скоєння дорожньо-транспортної пригоди водій ВАЗу вживав алкоголь – пив горілку та пиво до проведення огляду на стан сп’яніння.

п'яний водій

Як вбачається із матеріалів судової справи, випадок трапився 1 травня цього року у селі Кунисівці, що на Городенківщині.

Водій легкового автомобіля марки ВАЗ-21112 не дотримався безпечного інтервалу при зустрічному роз’їзді до допустив зіткнення з автомобілем “Фольксваген Гольф”.

Після вчинення дорожньо-транспортної пригоди водій ВАЗу залишив місце події. Також він вживав алкоголь, а саме пив горілку та пиво до проведення медичного огляду з метою встановлення можливого алкогольного сп’яніння.

Від проведення огляду на стан сп’яніння в установленому законом порядку відмовився.

На водія-порушника працівники поліції склали три адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв або наркотичних засобів після ДТП до проведення медичного огляду на стан сп’яніння).

Ці три адмінматеріали об’єднали в одне провадження і 3 червня розглянули справу в суді. У таких випадках покарання призначається за найбільш значиме із вчинених порушень.

У судовому засіданні водій свою провину визнав. Обіцяв, що такого більше не повторить.

Отож, дослідивши матеріали справи, Городенківський районний суд постановив визнати винним водія ВАЗ-21112 у вчиненні трьох адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільше значиме із них (ч. 4 ст. 130 КУпАП) – штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

14 червня закінчився термін подання апеляції і рішення суду уже набрало законної сили.

Читайте також:
На Городенківщині за п’яну їзду водій скутера отримав 34000 гривень штрафу