четвер , 25.04.2024

На Городенківщині за п’яну їзду водій скутера отримав 34000 гривень штрафу

Городенківський районний суд призначив покарання для водія, який вдруге впродовж року попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

скутер, п'яний водій

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення працівниками поліції був зафіксований 10 травня цього року у селі Чернятин, що на Городенківщині, – працівники поліції зупинили водія скутера, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки водій відмовився у присутності двох свідків. Також відмовився і від огляду у медичному закладі.

На кермувальника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, хоча був належним чином поінформований про його дату, час та місце проведення.

Тому суд приступив до розгляду справи без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Городенківський районний суд 27 травня постановив визнати винним водія скутера у вчиненні адміністративного порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки без оплатного вилучення транспортного засобу.

Окрім цього порушник має сплатити 454 гривні судового збору.

7 червня дане рішення суду уже набрало законної сили.

нові штрафи за п'яну їзду

Читайте також:
У Франківську за їзду “під кайфом” водій легковика отримав 34000 гривень штрафу