вівторок , 19.03.2024

У Франківську за їзду “під кайфом” водій легковика отримав 34000 гривень штрафу

Івано-Франківський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який вдруге впродовж року попався за кермом у стані наркотичного сп’яніння.

водій-наркоман

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення працівники поліції зафіксували 18 квітня в Івано-Франківську. Близько 12.50 на вулиці Максимовича патрульні зупинили водія автомобіля марки “Фольксваген Гольф”, який перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння.

Від проходження огляд на стан наркотичного сп’яніння чоловік відмовився в установленому законом порядку.

Працівники поліції склали на нього адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій свою провину не визнав, пояснив, що не хотів проходити огляд на стан наркотичного сп’яніння.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що в діях водія “Фольксвагена” таки вбачаються ознаки порушення.

Відтак, 3 червня Івано-Франківський міськрайонний суд постановив визнати винним водія “Фольксвагена” у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки без оплатного вилучення транспортного засобу.

Нагадаємо, згідно чинного законодавства, за повторне впродовж року нетверезе кермування судом може бути застосоване додаткове покарання – оплатне вилучення транспортного засобу. В даному випадку суд не застосував цієї норми.

Читайте також:
ДТП у Франківську: поліцейське авто в’їхало у легковик та вантажівку