четвер , 25.04.2024

У Снятині п’яний водій сам здався поліції і отримав 10200 гривень штрафу

Снятинський районний суд розглянув справу щодо водія автомобіля “ВАЗ 2107”, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення працівниками поліції був зафіксований 30 грудня 2020 року. Близько опівночі у місті Снятині на вулиці Хмельницького чоловік керував автомобілем “ВАЗ 2107” з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд проводився у медичному закладі у нарколога. За результатами огляду, факт алкогольного сп’яніння підтверджено.

Тож на порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами і стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій “Жигулів” свою вину визнав. Більше того, він зазначив, що дійсно вночі 30 грудня 2020 року керував автомобілем у стані алкогольного сп`яніння і сам звернувся до поліцейських для проходження огляду на стан сп`яніння, з метою уникнути спілкування із раніше судимими особами.

Дослідивши матеріали справи, суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 10200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Окрім цього порушник має сплатити 454 гривні судового збору.

Читайте також:
Президент Зеленський підписав закон про підвищення штрафів за водіння в нетверезому стані