четвер , 25.04.2024

На Прикарпатті похоронне бюро визнали винним за порушення карантину вихідного дня

Працівниця бюро продала труну для похорону, який відбувся тих же вихідних

Калуське похоронне бюро визнали винним у порушенні карантину вихідного дня за продаж труни напередодні похорону.

Протокол на працівника бюро поліція склала ще 21 листопада, тоді ж сам власник бюро Юрій Кузь повідомляв, що після розголосу у соцмережах у ситуацію втрутився начальник калуської поліції і бюро штрафувати передумали. Однак, як пише калуське видання «Вікна», справа таки пішла до суду і ритуальний дім «Реквієм» визнали винним.

Під час судового засідання власник бюро Юрій Кузь заявив, що попросив свого працівника вийти на роботу, щоб продати речі для похорону, яким мав відбутися наступного дня.

«Магазин працює за графіком з понеділка по неділю із 09:00 до 20:00, але, зважаючи на специфіку цього виду підприємницької діяльності та те, що люди можуть помирати в будь-який день та в будь-який час доби, послуги фактично надаються цілодобово і без вихідних», – пояснив на суді Юрій Кузь.

Він уточнив, що знав про карантин вихідного дня і тому відпустив усіх працівників додому, а на дверях бюро залишив записку для клієнтів, яким раптово треба буде купити все необхідне для похорону. У суботу, 21 листопада, до нього зателефонувала жінка, в якої помер родич, і попросила відкрити магазин, щоб купити труну для поховання на неділю.

Оскільки справа не могла чекати до понеділка, похоронне бюро таки відкрили і після продажу труни туди прийшли працівники поліції, які й склали на працівницю протокол за порушення карантину.

За постановою суду підприємця визнали винним за ст. 44-3 КУпАП.  Проте суддя Калуського міськрайонного суду Богдана Кулаєць взяла до уваги особливість роботи похоронного бюро і те, що з етичних міркувань власник не міг відмовити клієнтам, а тому вирішила не штрафувати бюро, а обмежитись усним зауваженням.

Нагадаємо, що сам карантин вихідного дня скасували 2 грудня.

Читайте також:
На Прикарпатті за одного зайвого пасажира водій мікроавтобуса отримав 17000 гривень штрафу