п’ятниця , 29.03.2024

На Прикарпатті власнику вилучених через спалах африканської чуми свиней дали компенсацію

Відшкодування у розмірі 107 тисяч гривень отримав житель Рогатинського району.

Нагадаємо, 23 серпня цього року за результатами лабораторних досліджень Івано-Франківською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби було виявлено захворювання африканської чуми свиней, які загинули в особистому селянському господарстві жителя с. Луковець-Журівський на Рогатинщині.

На території вогнища спеціалістами Держпродспоживслужби та державної служби ветеринарної медицини проведенні всі заходи по локалізації, ліквідації спалаху та запроваджені профілактичні заходи щодо недопущення розповсюдження захворювання африканської чуми свиней на території області.

На засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Рогатинській районній державній адміністрації було прийнято рішення щодо відшкодування майнової шкоди (збитків), завданої фізичним особам внаслідок запровадження карантину тварин у зв’язку з проведенням робіт щодо ліквідації та профілактики африканської чуми, спрямованих на їх вилучення з метою знищення,  у розмірі 107 723 грн., зазначають у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Читайте також:
Повалені дерева, зірвані дахи та обірвані лінії електропередач: у Франківську пронеслася потужна злива