четвер , 25.04.2024

Повалені дерева, зірвані дахи та обірвані лінії електропередач: у Франківську пронеслася потужна злива

У понеділок, 5 жовтня, в період з 21.00 по 21.30 на території Івано-Франківська спостерігалися зливові опади у вигляді дощу з поривами сильного вітру.

Внаслідок цього виникли підтоплення окремих вулиць міста, повалення дерев на проїжджі частини доріг, будівель та припарковані автомобілі.

Про це повідомляють в управлінні з питань цивільного захисту населення Івано-Франківської ОДА.

Внаслідок падіння дерев також відбулися обриви ліній електропередач.

Для ліквідації наслідків негоди окрім рятувальників ДСНС додатково залучалися аварійні бригади РЕМ, теплокомуненерго, водоекотехпрому та тролейбусного ДЕПО.

Станом на п’яту годину ранку 6 жовтня підрозділами УДСНС в області здійснено 50 виїздів на ліквідацію наслідків негоди, під час яких розпилено 43 дерева, вивільнено 15 автомобілів, розчищено 2 проходи до житлових будинків та 2 магазинів.

До ліквідації наслідків негоди всього залучено: 70 чол., 18 од. тех., з них: від УДСНС в області: 46 чол. особового складу,11 од. тех. та 14 бензопил.

На даний час наслідки негоди та завдані матеріальні збитки встановлюються органами місцевого самоврядування. Загиблих та травмованих в результаті негоди не зареєстровано.