субота , 20.04.2024

У Старуні розпочали монтувати хрест на вершині Хресної дороги (ФОТО, ВІДЕО)

Металеве хресне знамення, розміром 25 м висоти та 14 м ширини, встановлюють на самій вершині майбутньої Хресної дороги.

У Центрі паломника «Симеон Лукач», що в селі Старуня Богородчанського району, активно тривають роботи по зведенню хресної дороги. Тут вже проведені роботи по благоустрою території та завершується монтаж джерела Матері Божої Неустанної Помочі, інформує прес-служба Івано-Франківської архієпархії УГКЦ.

На самій же вершині майбутнього Хресного шляху буде встановлено металевий хрест. Хресне знамення має вражаючі габарити – 25 м висоти та 14 м ширини. Окрім того, по всьому периметру конструкції передбачена підсвітка, так що розп’яття буде видно на десятки кілометрів довкола.

Виготовляли хрест у Дніпрі, опісля конструкцію доправили до Старого Самбора, що на Львівщині, а відтак він прибув до Центру паломника «Симеон Лукач». Після підготовчих робіт майстри розпочали роботи із встановлення хресного знамення.

Перед початком праці, хрест та працівників, за дорученням отця-пароха Ярослава Середюка, освяченою водою бгалословив о. Володимир Лукашевський.

Ранок понеділка починаємо із чудових новин – в наш Центр паломника «Симеон Лукач» вже прибув Хрест, який стоятиме на вершині нашої Хресної дороги‼️⠀Він подолав чималу відстань: Дніпро – Старий Самбір – Івано-Фраківськ та вже знаходиться в Старуні.⠀Більше деталей згодом.⠀#ЦентрПаломникаСимеонЛукач

Опубліковано Центр Паломника "Симеон Лукач" УГКЦ с. Старуня Неділя, 30 серпня 2020 р.

Читайте також:
«Родзинки» Прикарпаття: без чого не можна жити. Частина 2 (фото, відео)

Один коментар

  1. Віктор

    Молодці