субота , 20.04.2024

У Калуші вирішили на два тижні продовжити канікули школярам

Сподіваються, що далі ситуація поліпшиться і діти зможуть піти до школи

Сьогодні, 28 вересня, під міську раду прийшли близько трьох десятків калушан.

Для того, що висловити свою незгоду та обурення тим, що Калуш з 31 серпня буде в червоній карантинній зоні, пишуть Вікна.

До учасників акції вийшов міський голова Ігор Матвійчук.

За словами Ігоря Матвійчука, місцева влада вже три місяці не має повноважень посилювати чи послаблювати карантинні обмеження: тепер рішення приймають на рівні Києва. І варіанту не дотримуватися карантинних обмежень немає — за це передбачені штрафи й кримінальна відповідальність.

Тому з 31 серпня як мінімум два тижні в Калуші не працюватимуть кафе, ресторани торгово-розважальні центри і заклади освіти. Ринки закривати не будуть. У постанові також нічого не сказано про перукарні, салони краси, стоматкабінети, магазини тощо. Так що вони, скоріш за все, також зможуть працювати.

Щодо закладів освіти, то початку нового навчального року в дистанційному режимі поки що не буде. У Калуші вирішили на два тижні продовжити канікули — частково за рахунок зимових канікул. А далі, сподіваються, ситуація поліпшиться і діти зможуть піти до школи. Оскільки поділ на зони відбувається на рівні міст обласного значення і районів, а не на рівні об’єднаних територіальних громад, то в селах Калуського району, які увійшли до складу Калуської ОТГ, з 31 серпня буде помаранчева карантинна зона. Там діти підуть до школи, як і планувалося з 1 вересня.

Щодо громадського транспорту, то планується, що в Калуші він курсуватиме в режимі спецперевезень.

Читайте також:

1 вересня школи і садочки Франківська будуть закриті

Один коментар

  1. Скасувати карантин