понеділок , 29.04.2024

1 вересня школи і садочки Франківська будуть закриті

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків висловив свою думку стосовного того, що місто потрапило у червону карантинну зону з 31 серпня

Нагадаємо, що таке рішення прийнято вчора, 27 серпня, на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, пише Фіртка.

“З нами це рішення ніхто не обговорював. Влада вчергове показує, що громади для них не важливі”, – обурився очільник міста.

Він вважає це рішення необдуманим, бо основним критерієм, аби закривати міста, є заповненість ліжок. Міський голова зазначив, що в міських лікарнях дуже багато хворих з області, а до статистики на коронавірус записують і осіб, у яких пневмонія.

Раніше ухвалили рішення, згідно з яким всі школи й дитячі садочки з першого вересня працюватимуть у звичайному режимі.

“Проте маємо негативний досвід Чернівців, де протягом кількох днів були масові перевірки й відкривали кримінальні справи на завідувачів, на вихователів, на вчителів. Мені б не хотілося, щоб у свято 1 вересня на вчителів відкривали кримінальні справи. Тому з 1 вересня школи та дитсадки не відчинять своїх дверей щонайменше на два тижні”, – сказав Марцінків.

Міський голова підсумував, що вважає зарахування Івано-Франківська у червону зону суб’єктивним рішенням.

Один коментар

  1. Скасувати карантин