субота , 27.04.2024

“Муніципальна варта” зганьбилася – одразу двоє її працівників попалися на хабарі

В Івано-Франківську двоє головних інспекторів “Муніципальної варти” попалися на хабарі.

Муніципальна варта

Інспекторів затримали на гарячому у вівторок, 19 листопада, під час отримання незаконної винагороди у розмірі 3000 гривень.

Про це повідомляє “Галка” з посиланням на власні джерела, пише Панорама Прикарпаття.

Як згодом стало відомо, муніципальні вартові вимагали гроші від приватного підприємця за не притягнення його до адміністративної відповідальності.

Затримані інспектори раніше працювали в поліції, але там за ними росли “золоті верби” і за свої сумнівні дії вони були звільнені з лав правоохоронних органів. Втім, вони не зробили з цього належних висновків і знову взялися за старе.

У “Муніципальній варті” спритники налагодили цікаву схему заробітків – відправляли у магазин неповнолітнього для купівлі алкоголю, а потім “ловили” його на вулиці зі спиртним і йшли до продавця.

А далі порушнику пропонували вибір – великий штраф і позбавлення ліцензії або ж можливість за певну суму залагодити справу. Деякі підприємці, щоб уникнути покарання, погоджувалися на другий варіант. Втім, згодом у них почали вимагати гроші на постійній основі.

На інцидент із затриманням двох інспекторів “Муніципальної варти” уже відреагував міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Мер відсторонив Андрія Прусака з посади начальника КП “Муніципальна варта”, а також пообіцяв найближчим часом розформувати даний підрозділ.