вівторок , 19.03.2024

На кордоні з Польщею затримали бельгійця, який торгував українками (ВІДЕО)

Організатора міжнародного каналу торгівлі людьми 15 липня затримали за спробою переправити трьох жінок віком від 27 до 38 років через державний кордон України в пункті пропуску «Краківець».

Співробітники Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУНП в Одеській області, які проводили спецоперацію спільно з представниками Слідчого управління та прикордонниками під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області, зазначають, що вербувальник – 36-річний бельгієць.

Він через Інтернет підшуковував для місцевих борделів молодих жінок з-поміж уразливої категорії українок. Відбираючи відповідний контингент за фотокартками, чоловік обіцяв за роботу, що полягала в наданні сексуальних послуг, 200 євро за годину.

Усі витрати, пов’язані з виїздом жінок до Бельгії, зловмисник брав на себе з умовою відшкодування з їхньої першої зарплатні.

У правопорушника були вилучені телефони, банківські картки, записна книжка, автомобіль та інші речові докази його злочинної діяльності, повідомляють у прес-службі Національної поліції.

Наразі в рамках розпочатого за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини) кримінального провадження з чоловіком проводяться невідкладні слідчі дії.

Вирішується питання про його затримання в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Крім того, встановлюється повне коло осіб, причетних до кримінального правопорушення.