вівторок , 19.03.2024

СБУ проводить обшуки у туристичному комплексі “Буковель”

На гірськолижному курорті “Буковель” у четвер, 20 вересня, відбуваються масові обшуки, які проводить Служба Безпеки України.

На своїй сторінці у Фейсбуці народний депутат Олександр Шевченко зазначив, що обшуки проводять в “Буковелі” та в буковелівській дорожній компанії “ПБС” в Івано-Франківську.

«…З виламуванням дверей, з взяттям в заручники працівників підприємств почалися політично мотивовані “маски-шоу” та обшуки на підприємствах та в помешканнях працівників.

Очевидно, що причиною таких політично мотивованих дій влади стало ознайомлення з реальними рейтингами кандидатів в президенти України»,- йдеться у дописі нардепа.

Обшуки сьогодні паралельно відбуваються в усіх фірмах, які мають чи мали стосунок до Шевченка.

Як стало відомо, слідчі дії проводяться на підставі ухвали Подільського районного суду міста Києва від 12 вересня.

Правоохоронці розслідують протиправну схему незаконного заволодіння бюджетними коштами, виділеними на будівництво доріг, шляхом укладання договорів за завищеними цінами, внаслідок чого державі спричинено шкоду на суму близько 20 млн грн.

Відтак, слідчих цікавлять документи щодо фінансово-господарських відносин між ТОВ “ПБС” і Службою автомобільних доріг в Івано-Франківській області за період з 01.01.2016 по 31.03.2018.

В ухвалі також ідеться, що службові особи ТОВ “ПБС” на неодноразові запити Управління західного офісу Держаудитслужби в Івано-Франківській області не надали первинних документів на підтвердження витрат, а також будь-яких пояснень.