п’ятниця , 26.04.2024

Франківські “галичани” обрали собі нового партійного лідера

Івано-Франківську міську організацію Української Галицької Партії очолив молодий економіст та громадський активіст Олег Саїк.

Олег Саїк

25-річний партієць є ровесником голови Політради УГП Романа Лозинського, якого нещодавно обрали на З’їзді партії.

Олег Саїк народився і виріс в Івано-Франківську. Навчався в Українській гімназії №1, а далі – у Львівському інституті банківської справи Національного банку України. У Львові активно долучився до громадського життя, згодом вступив до Галицької Партії. Зараз працює в експертній економічній групі УГП.

Олег Саїк має багато амбітних планів щодо розбудови Івано-Франківського осередку партії та щодо розвитку рідного міста.

Його заступницею стала громадська активістка, волонтерка, журналістка Наталія Сербин, яка до цього часу очолювала міський осередок. Наталія поділяє думку нового голови щодо перспектив Івано-Франківська.

“Місто має отримати свою місію, свою роль. В Івано-Франківська відсутня стратегія розвитку. Будемо працювати над її створенням, щоб задати місту напрям, до чого рухатись”, – зауважила Наталія Сербин.

Наталя два роки очолювала осередок. Згідно статуту УГП, обіймати посаду голови можна лише дві каденції поспіль.

“Я намагалася будувати політику довіри і цінностей, залучати кращих людей, доводити, що політика може бути іншою, – написала у своєму пості на Фейсбуці Наталія Сербин. – Але важливо не звикати до посад і вміти спокійно передавати владу. В УГП немає вічних лідерів, керівників”.

Секретарем організації обрали молодого письменника та перекладача Остапа Українця. Остап донедавна жив у Києві, там навчався у Києво-Могилянській академії, працював. Але вирішив повернутись до рідного Івано-Франківська.