субота , 27.04.2024

Іспанські правоохоронці викрили фабрику, на якій нелегально працевлаштовували українців

Серед організаторів сумнівного бізнесу – громадянин України.

Іспанські правоохоронці спільно із прикордонною службою України викрили функціонування нелегальної фабрики з виробництва тютюнових виробів, на якій було задіяно працю українських заробітчан, повідомляє СВІТUA з посиланням на Державну прикордонну службу України.

Попередньо було з’ясовано, що до протиправної діяльності з нелегального працевлаштування українських заробітчан було залучено як громадян Іспанії, так й українців.

У результаті реалізації спільного плану дій було встановлено особу головного організатора, іноземного громадянина, та його українського пособника, який втягував у злочинну діяльність громадян України.

Після низики процесуальних заходів у районі одного з міст іспанської провінції Гранада правоохоронці виявили нелегальну фабрику з виробництва тютюнових виробів. На ній затримали організатора, а також громадян Португалії, Іспанії та сімох громадян України.

Під час проведення слідчих дій було вилучено устаткування для виробництва двох мільйонів сигарет на добу, 200 ящиків тютюнових виробів та сировину для виробництва ще близько трьох тисяч ящиків.

Наразі відбувається досудове слідство та перевірочні заходи щодо обставин залучення українських громадян до протиправної діяльності за кордоном.

Читайте також:
Збільшилась кількість депортацій заробітчан із Польщі. Причини