четвер , 28.03.2024

Я не згоден із рішенням суду – Аваков нагородив відстороненого патрульного

У понеділок, 23 жовтня, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков нагородив відстороненого від роботи франківського патрульного Леоніда Гончарука за те, що він влітку із колегами врятував від самогубства чоловіка.

ГончарукПри цьому Аваков відзначив, що хто би не був порушником, якого затримують патрульні, він має понести покарання.

Міністр подякував Гончаруку за службу і відзначив, що не погоджується із рішенням суду, який відсторонив його від роботи, пише “Малакава”.

Нагадаємо, суд відсторонив Гончарука від роботи за те, що він начебто зламав мізинець колишньому міліціонеру Михайлу Ільницькому. На думку народного депутата Борислава Берези таким чином прокуратура «передала привіт» патрульним і застерегла від затримання їх працівників.

В суді в свою чергу заявили, рішення у справі Гончарука було прийнято без будь-яких порушень. Суддя не ставав на сторону ні однієї із сторін.

Окрім того, голова МВС Арасен Аваков відзначив, що генпрокурор Юрій Луценко, відреагує на справу франківського патрульного. Також міністр повідомив, що має намір нагородити відстороненого від роботи Гончарука за те, що він врятував життя самогубці.

Відзначив, що у діях патрульного не було умисного перевищення влади і  голова ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області Віктор Шкутов.