четвер , 28.03.2024

Скандал в Івано-Франківську – суд відсторонив від роботи патрульного поліцейського

19 жовтня в Івано-Франківському міському суді вирішували, чи відсторонювати від роботи командира роти місцевого управління патрульної поліції Леоніда Гончарука.

Прокуратура вважає, що він, ймовірно, перевищив свої обов’язки під час оформлення порушника, котрого без прав спинили в ніч на 19 червня.

Тоді водій Шкоди відмовився від проходження тесту на сп’яніння, суд вже забрав у нього права на рік і оформив штраф за злісну непокору поліції.

Однак порушник поскаржився в прокуратуру, що поліціянт нібито зламав йому палець, пише “Галка”.

Підтримати колегу прийшли близько двох десятків поліціянтів, керівник, заступник та командирка батальйону УПП.

Захист Гончарука попросив долучити до справи характеристики з місця роботи і проживання, матеріали про заохочення і подяки відносно патрульного.

Слідчий прокуратури вважає, що поліціянт безпідставно застосував силу до потерпілого Ільницького, вчинив службовий злочин і зламав йому мізинець. Правоохоронцю вже оголосили підозру у вчиненні тяжкого злочину. Представник прокуратури просив відсторонити Гончарука від посади.

Захист наголосив, що досудове розслідування в справі триває вже чотири місяці, і досі слідство не отримало жодних даних про можливий вплив Гончарука на підлеглих, тож вважає прохання прокурорів безпідставним.

“Прошу не відстороняти мене від службових обов’язків, ця робота – єдина можливість доходу для сім’ї з двома дітьми. Я не уникав жодних викликів до прокуратури і не впливав на підлеглих”,- додав Леонід Гончарук.

Суддя зачитала матеріали справи. Далі слідча суддя Ірина Пастернак відлучилася до нарадчої кімнати для винесення рішення.

В підсумку суд ухвалив відсторонити Гончарука від посади до 18 грудня цього року.

Також в іншому клопотанні прокуратура просила суд застосувати до Гончарука найм’якший запобіжний захід – особисте зобов’язання. Таке прохання слідчі прокуратури пояснили тим, що він вже відсторонений від посади, має добру характеристику з місця проживання та роботи.

В підсумку суддя Тарас Антоняк підтримав це клопотання.