вівторок , 30.04.2024

ДТП у Поляниці: двоє пасажирів отримали травми, а водій – умовний термін

Умовне покарання присудили на Франківщині водію  «Toyota Corolla», що влітку 2021 злетів в кювет та зіткнувся з деревами у селі Поляниця Надвірнянського району.

ДТП у Поляниці

Обоє пасажирів легківки отримали травми. Про це йдеться у вироку Яремчанського міського суду від 26 січня 2022 року. Фігурант справи – уродженець с. Зеленків Тальнівського району Черкаської області, із професійно-технічною освітою, працює начальником дільниці транспорту ТВД БСУ №548 «Сантехмонтаж», одружений, раніше не судимий.

Як випливає із обвинувального акту, аварія трапилась близько 10-ї ранку 20 липня 2021 на вул. Карпатська у с. Поляниця Надвірнянського району Івано-Франківської області, неподалік готелю “Арніка”. Тоді водій «Toyota Corolla» з’їхав в кювет та зіткнувся із деревами.

Одна із пасажирок легківки отримала тяжкі травми, інша – середньої тяжкості. Дії водія були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 286 КК, тобто порушення правил безпеки дорожнього руху, внаслідок чого потерпілим було спричинено середньої тяжкості тілесне ушкодження та тяжке тілесне ушкодження.

22 жовтня обвинувачений пішов на угоду з прокуратурою. Її суд 26 січня і затвердив. Він визнав обвинуваченого винним та призначив узгоджене покарання. Йдеться про  3 роки тюрми без позбавлення права керування, звільнення від відбування покарання та призначення 2 роки іспитового строку.

Вирок поки що законної сили не набрав.

Читайте також:
Водій, який у Калуші збив на смерть велосипедиста, отримав умовний термін