вівторок , 19.03.2024

Водій, який у Калуші збив на смерть велосипедиста, отримав умовний термін

Умовне покарання присудили водію вантажівки, що під час руху заднім ходом збив торік пенсіонера з велосипедом біля “Нової пошти” у Калуші. Чоловік загинув.

Про це йдеться у вироку Калуського міськрайонного суду від 12 січня 2022 року. Фігурант справи – уродженець с.Кропивник Калуського району, працює каменотесом, із середньою спеціальною освітою, розлучений, має на утриманні двох неповнолітніх дітей, раніше не судимий.

Як випливає із матеріалів справи, аварія трапилась 7 грудня 2020 року близько 12.10 по вул.Петра Каракая,32а у Калуші. Тоді обвинувачений на малотоннажному автомобілі «Mercedes-Benz Sprinter 413CDI» під’їхав до приміщення відділення №1 Нова Пошта та повернув у провулок.

З провулку у той час повз його авто проїхав велосипедист.  Під’їжджаючи до проїзної частини, зупинився, зліз з велосипеда та почав переходити дорогу, опинившись позаду авта обвинуваченого. В цей час обвинувачений, не врахувавши дорожньої обстановки, почав рух заднім ходом та наїхав на нього. У результаті наїзду чоловік загинув.

Дії водія були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 286 КК, тобто як порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого. У суді він визнав, розкаявся, просив суворо не карати.

Не карати його суворо просила у своїй заяві і потерпіла у справі. Жінка заявила про відсутність будь-яких претензій до обвинуваченого. Суд дослухався.

Він визнав обвинуваченого винуватим,  присудив 3 роки тюрми з позбавленням права керування на 2 роки, звільнив від відбування основного покарання та призначив два роки іспитового строку. Вирок поки що законної сили не набрав.

Читайте також по цій темі:
У Калуші у результаті ДТП загинув велосипедист (ФОТО)