вівторок , 30.04.2024

2,18 проміле: судили водійку, яка п’яною у Микуличині перекинулася на “Жигулях”

Яремчанський міський суд призначив покарання для водійки, яка керувала автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїла дорожньо-транспортну пригоду.

ДТП Прикарпаття

Автор фото: управління ДСНС в Івано-Франківській області

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 2 вересня цього року у селі Микуличин. Вранці, близько 8.40, на вулиці Грушевського водійка автомобіля “ВАЗ 2103” (“Жигулі”) не впоралася з керуванням та в’їхала у бетонний відбійник. Після цього автомобіль перекинувся.

Транспортний засіб отримав механічні ушкодження, а кермувальниця – тілесні.

Окрім того жінка перебувала за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився у Яремчанській міській лікарні. Результат – 2,18 проміле, що майже в 11 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушницю склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Також за фактом ДТП відкрили кримінальне провадження. Але оскільки ніхто не постраждав, окрім самої винуватиці аварії, то кримінальне провадження згодом закрили і натомість на водійку склали адміністративний протокол за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП).

Спочатку у Яремчанському міському суді розглянули справу про нетверезе водіння. Дослідивши матеріали, суд постановив водійку автомобіля “ВАЗ 2103” визнати винною у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень без позбавлення права керування транспортними засобами, оскільки порушниця ніколи не отримувала водійського посвідчення.

Згодом Яремчанський міський суд розглянув справу і про ДТП. Дослідивши матеріали, суд постановив водійку автомобіля “ВАЗ 2103” визнати винною у вчиненні порушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, і призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень.

Окрім того по обох постановах водійка “Жигулів” має сплатити іще по 454 гривні судового збору.

Читайте також:
2,57 проміле: на Тлумаччині зять приїхав до тещі, скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу