четвер , 19.09.2024

На Рогатинщині неповнолітній хлопець попався п’яним за кермом і отримав 17000 грн штрафу

На Рогатинщині хлопець, не маючи права керування, сів за кермо напідпитку. Тепер за такий вчинок сплатить 17 тис. штрафу.

гроші, гривніПро це йдеться у постанові Рогатинського райсуду від 22 червня. Як випливає із матеріалів справи, 11 квітня близько 3-ї ночі, між селами Пуків та Кутці,  він керував “Жигулями”, в стані алкогольного сп’яніння – 0,87 проміле. Це підтверджується результатами огляду із застосуванням приладу Драгер.

Окрім того, неповнолітній хлопець ще й не мав права керування транспортними засобами. Таким чином, він вчинив правопорушення за ч.1 ст. 130 КУпАП, ч.2 ст. 126 КУпАП.

У суді хлопець визнав свою вину, як зазначено у документі, у присутності своєї матері. А суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про доведеність вини фігуранта. Зокрема, той досліджував протоколи за їзду у нетверезому стані і за їзду без посвідчення, роздруківку результату огляду на стан сп’яніння, відеозаписи з камер поліцейських, рапорт правоохоронців.

Тож визнав його винуватим у вчиненні вище згаданих правопорушень і присудив 17 000 гривень штрафу. Так як хлопець вчинив два правопорушення, то, відповідно до вимог ст. 36 КУпАП, суд наклав на нього стягнення в межах санкції, встановленої за більш серйозне правопорушення з числа вчинених.

Рішення набрало законної сили.

Олег КУРИЛО

Читайте також:
На Тлумаччині п’яний водій створив аварійну ситуацію і отримав 17000 гривень штрафу