неділя , 29.09.2024

У Коломиї водій “Опеля” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 8 лютого 2024 року у селі Шепарівці. Ввечері, близько 20:30, на вулиці Шевченка водій автомобіля “Опель Астра” проявив неуважність та допустив зіткнення з автомобілем “Опель Віваро”, який рухався попереду. Після удару автомобіль “Опель Астра” викинуло на зустрічну смугу та відбулося іще зіткнення з автомобілем “Хонда”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні пошкодження з матеріальними збитками.

Винуватець аварії перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 1,86 проміле алкоголю, що в 9 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій автомобіля “Опель Астра” визнав свою провину, повідомив, що уже відшкодував потерпілим завдані матеріальні збитки та просив при призначенні покарання не позбавляти його права керування транспортними засобами. Мотивував це тим, що єдиним джерелом його доходів є вантажні перевезення і випадку позбавлення водійського посвідчення втратить можливість заробітку.

Втім, дослідивши матеріали справи, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Опель Астра” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Водій не погодився з отриманим покарання і подав апеляційну скаргу, однак безуспішно – Апеляційний суд залишив постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також –
На Косівщині внаслідок ДТП загинув пішохід (ФОТО)