неділя , 08.09.2024

На Косівщині п’яний водій “Лади” скоїв ДТП і отримав 34000 грн штрафу

Косівський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння. При цьому порушник також скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 28 грудня 2023 року у селі Люча Косівського району. Ввечері, близько 22:00, на вулиці Центральній водій автомобіля “ВАЗ 21099” (“Лада Самара”) не обрав безпечної швидкості руху та допустив зіткнення з автомобілем “ВАЗ 21073”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні пошкодження з матеріальними збитками. Винуватець зіткнення мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння чоловік відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій “Лади” уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду.

Тому в даному випадку на нього склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У суді кожен із протоколів розглядали окремо. По кожному з протоколів Косівський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21099” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень.

За порушення ст. 124 КУпАП суд призначив йому 850 грн штрафу, а за порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП – 34000 грн штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також –
Акумулятор для авто: як обрати і де купити?