неділя , 08.09.2024

У Калуші водій “Опеля” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 4 грудня 2023 року у місті Калуші. Близько 16:15 на вулиці Вітовського працівники поліції зупинили водія автомобіля “OPEL CALIBRA”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки наркотичного сп’яніння: тремтіння пальців рук, почервоніння шкіри обличчя, поведінка, що не відповідає обстановці.

Від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння водій відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей чоловік уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Водій “Опеля” направив на адресу суду клопотання про закриття провадження у справі у зв’язку з відсутністю належних та допустимих доказів його провини. При цьому чоловік стверджував, що автомобіль був припаркований поблизу місця роботи, тобто його, як водія, ніхто не зупиняв.

Втім, це твердження було спростовано іншими матеріалами справи, зокрема, відеозаписом з нагрудної камери поліцейського.

Відтак, у підсумку Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “OPEL CALIBRA” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень.

Читайте також –
До 8 років тюрми засуджено прикарпатця, який зґвалтував неповнолітню доньку своєї однокласниці